City Surfer


Lav dine lektier, hører jeg mors stemme mens jeg løber ud af kiosken. Der plejer sgu da ikke at være vagter i 7-eleven.
Lav dine lektier, pas din skole. Opfør dig ordentligt, og kom aldrig hjem i en politibil. Det er mors regler, og de buldrer igennem hovedet på mig, mens jeg flygter op af trappen på Sjælør station. Fuck, fuck, fuck.


Jeg når op på perronen hvor linje A står klar. Hurtigt vender jeg mig om og ser ind ad glasdørene. Folk stirrer, hører på vagten, der stadig råber efter mig. Jeg smiler under mit tørklæde, og sætter i løb, lige imod dem, lige imod bygningen. Så drejer jeg af, hopper, griber fat i stålskiltet på de gule mursten langs sporet. Jeg løfter mig op, og kaster mig mod togets bagende.
 
 
 

City Surfer er historien om Venom, en trainsurfer fra Sydhavnen, der er ligeglad med alt andet end at sidde på et tog. Og hvad andet er egentlig vigtigt? Man kan ikke flygte fra Sydhavnen.

 
Den er fyldt med lækre billeder i graphic novel-stil, lavet af illustratoren Søren Klok, ham kan du se mere til her!
 
Vil du gerne købe City Surfer, køb den direkte fra forlaget her!


Bogen fik støtte fra Statens Kunstråds debutantpulje.
 


 
 
Sagt om City Surfer

Her er nogle uddrag af alle de pæne ord, der er blevet sagt om City Surfer.
 
 
”Bjarke Schjødt Larsen har med sin historie her skabt en meget barsk og dyster fremstilling af en subkultur i velsagtens alle større byer i Vesten … Det er en grum og spændende historie, der med garanti vil fange de unge læsere, for den rummer meget med ganske få virkemidler. En bog som også sagtens kan bruges til emnelæsning i skolen.”

Anmeldelse af Anika Eibes bogblog ”Graphic novel, tegneserie, billedbog? En interessant kombination af tekst og billeder der understøtter handling og udvikling i fortællingen.
Billederne understreger fart, tempo og miljø på en måde, som teksten alene vanskeligt ville kunne formidle uden brug af mange ord.”

Anmeldelse af bogvægten.dk
 
 

"Bogen giver et fint billede af tidens trang til at udfordre og eksponere sig på mange måder, her i form af trainsurfing. Til ungdomsafdelingen i børnebiblioteket og skolens pædagogiske læringscenter"
Uddrag fra lektørudtalelsen


 

"Den falder lige ned i det der hul vi har på biblioteket, hvor alle de drenge der går i 3.-6. kl. og ikke rigtig gider læse, står.
Den er dyster og sådan lidt manga møder grafitti agtig illustreret og så ”handler den om en gruppe venner der lever på kanten. Ikke noget pussenusset over den. […] Den kommer jeg til at låne rigtig meget ud.”
Anmeldelse fra The Jules Rules (bogblog)